Stichting Heemkunde Berg en Dal

Opgericht: 17 juni 1988

Doelstelling: Volgens de statuten bevorderen wij heemkunde in Berg en Dal en omstreken en voorts al hetgeen dat er rechtstreeks of zijdelings verband mee houdt; alles in de ruimste zin van het woord.

In de praktijk houdt de stichting zich bezig met het vastleggen van de historie en het archiveren van beeldmateriaal van Berg en Dal.

Inmiddels hebben we een aardig archief opgebouwd dankzij schenkingen. Dit materiaal gebruiken we voor boeken, periodieken, publicaties, exposities en lezingen.

We zijn nog steeds op zoek naar nieuw materiaal zoals oude foto’s, ansichtkaarten, nota’s, briefpapier, documenten, films, bidprentjes en tijdschriftartikelen van Berg en Dal. Wie komt dit niet tegen bij het opruimen van een lade, kast of zolder. Misschien denkt u: “Ach dit is niet belangrijk” of “Dat hebben ze vast al”. Toch blijkt het vaak dat deze spullen van historisch belang zijn voor ons dorp. Wij zijn altijd geïnteresseerd.

Bent u ook geïnteresseerd in de geschiedenis van Berg en Dal? Word donateur van onze stichting! U ontvangt als donateur 3 keer per jaar de periodiek De Gids van Berg en Dal. Sinds 1991 zijn er meer dan 90 afleveringen verschenen. De eerste 42 afleveringen zijn gebundeld in de Historische Reeks 1 t/m 7. Met al deze uitgaven blijft u op de hoogte van de oude- en recente geschiedenis van Berg en Dal.

Historisch materiaal van Berg en Dal kunt u ook zien op de gezamenlijke beeldbank van de historische organisaties in de gemeente Berg en Dal: www.erfgoednetbergendal.nl

Verdere informatie kunt u krijgen via de email van het secretariaat: heemkunde-bergendal@hetnet.nl

of telefoon 06 – 155 26 481.