8 Maart uitkomsten en vervolg; 

Datum Locatie Start tijd Eind tijd
08-03-2023 Dorpshuis Kerstendal 19.30 -

‘Wat wil Berg en Dal?

Op woensdag 12 oktober 2022 inventariseerde Dorpshuis Kerstendal, samen met andere verenigingen uit Berg en Dal, waar het dorp behoefte aan heeft met de uitvraag ‘wat wil Berg en Dal’.  

De opkomst was zeer groot. Meer dan 50 inwoners zijn langs geweest en hebben onder het genot van een kopje koffie of thee hun wensen kenbaar gemaakt. Ook kinderen van basisschool Titus Brandsma hebben hun ideeën gedeeld. Naast de fysieke mogelijk was er ook een online mogelijkheid. Hier zijn nog 45 vragenlijsten ingevuld. 

Uit de resultaten kwam naar voren dat inwoners de groene omgeving van Berg en Dal erg kunnen waarderen. Daarnaast ook het rustige, ruimtelijke karakter van het dorp en de fijne mensen die er wonen. Onderwerpen die veel terugkwamen om te verbeteren zijn:

 – De verkeersveiligheid in het dorp.

– Het gemis van een centrale ontmoetingsplek, winkel, koffietentje of kroeg. 

Graag willen we hier op 8 maart vervolg aan geven door op een interactieve manier met elkaar na te denken hoe we de onderwerpen ontmoeten en verkeersveiligheid aan kunnen pakken. Wat betreft verkeersveiligheid ligt er inmiddels een verbetervoorstel bij de gemeente. Graag horen we jullie input hierover!

Daarnaast willen we aandacht geven aan onderstaand spel om de samenkomst in het dorp te stimuleren.

Speel samen met dorpsgenoten dit spel waarbij je met elkaar op onderzoek gaat naar de do’s en dont’s van interessante projecten die Berg en Dal nog leuker kunnen maken.  

Wat komt er kijken bij het organiseren van een muziekavond? En hoe kunnen we Berg en Dal nog groener maken? Wat komt er bij kijken om een skatebaan te realiseren voor de jeugd?

Het is leuk om elkaar en jezelf beter te leren kennen…ben jij een doener?…een positivo? …of een verbinder? Welke kwaliteiten huizen er in jou en ken jij mensen die je erbij kunt betrekken? Samen komen we verder…..

Kom je ook?  

Je bent van harte welkom op 8 maart om 19.30u in dorpshuis Kerstendal. Geef je op door je naam op onderstaand formulier in te vullen en op de knop versturen te drukken.

Ja, ik heb informatie voor de Historische route!

Nieuwsbrief